Waarom alle raamdecoraties niet geschikt zijn voor badkamer?

9 Sep 2022 2 min read No comments Blog
Featured image

Als je  op zoek bent naar raamdecoratie voor je badkamer Dan is het belangrijk om te weten dat niet alle soorten raamdecoratie geschikt zijn voor badkamers.

Daarom hebben we een lijst samengesteld met geschikte raambekledingen die niet alleen vochtbestendig zijn, maar ook veel privacy bieden.

Vochtbestendig

De badkamer is een natte ruimte. Dan wil je daar een geschikte vochtwerende raamdecoratie voor vinden. Misschien heb je het zelf al ontdekt, maar dit artikel kan je misschien helpen. Niet alle raamdecoraties zijn geschikt voor vochtige ruimtes.


schimmel op standaard stoffen


Langdurige blootstelling aan hoge luchtvochtigheid kan schimmel op standaard stoffen veroorzaken. Gelukkig zijn er nog veel mogelijkheden voor raamdecoratie gemaakt van vochtwerende of niet-vocht opnemende stoffen.

Houten jaloezieën

Op maat gemaakte houten jaloezieën zijn erg populair. Niet alleen in de woonkamer en slaapkamer, maar ook in de badkamer!

Het hout dat wordt gebruikt in houten jaloezieën en bamboe jaloezieën is van hoge kwaliteit, dus zelfs een hoge luchtvochtigheid in de badkamer zal de houten jaloezieën niet beschadigen. Een bijkomend voordeel is dat de horizontale lamellen kunnen worden gekanteld voor volledige privacy en natuurlijk licht. Vergeet niet dat de ruimte goed geventileerd moet worden zodat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt.

Bent u op zoek naar houten jaloezieën op maat om je  nieuwe badkamerraam te decoreren? Kies dan voor jaloezieën met ladderkoorden in plaats van ladderband. Stof van ladderbanden kan schimmel veroorzaken. En daar zit je niet op te wachten.

aluminium jaloezieën

Naast houten jaloezieën kunt u ook kiezen voor aluminium jaloezieën als decoratie voor uw badkamerramen. Aluminium jaloezieën op maat  zijn, zoals de naam al doet vermoeden, op maat gemaakt jaloezieën van aluminium . Het materiaal is roestbestendig, waardoor het bestand is tegen de heetste douches en de heetste nachten in bad. Deze jaloezieën worden geen badkamerrolgordijnen genoemd. Het ziet er als nieuw uit, zelfs na jaren trouwe dienst in vochtige ruimtes zoals badkamers.

Schoonmaken


Maak hem regelmatig schoon om te voorkomen dat vocht lelijke droge plekken veroorzaakt. Dit kan met een droge of licht vochtige doek. Je kunt het schoonmaken door simpelweg elke zij vin om je hand te wikkelen en in de zij vin te knijpen. Het is alsof een kind de was kan doen!

Weet je niet zeker welke kleur bij je interieur past

Gebruikt u witte jaloezieën, zwarte jaloezieën of jaloezieën van een andere kleur in uw badkamer,

vraag dan een gratis kleurstaal aan om te zien welke kleur aluminium jaloezieën het beste bij u past. PVC lamellen. Deze verticale lamellen zijn gemaakt van kunststof, waardoor ze geen vocht kunnen opnemen. Perfect voor natte baden! De robuuste uitstraling van deze raambekleding maakt hem geschikt voor vrijwel elke badkamer in huis.

Deze raamdecoratie wil je liever niet in je badkamer

Niet alle soorten raamdecoratie zijn geschikt voor badkamers. Denk aan raamdecoratie gemaakt zijn  van standaard stoffen. Bijvoorbeeld duo rolgordijnen. Helaas brengt het installeren van Duette® Shades en standaard rolgordijnen in je badkamer nemen risico op schimmel met zich mee.

Vind je de uitstraling van deze raamdecoratie mooi en wil je hem toch in je badkamer hebben? Dan op eigen risico. Om er zo lang mogelijk van te genieten, raden we je aan deuren en ramen te openen en het ventilatiesysteem aan te zetten om de luchtvochtigheid laag te houden en schimmelvorming te voorkomen.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *