Verzeker je auto direct zodat je geen boete van het RDW krijgt

31 Aug 2020 2 min read No comments Blog
Featured image

Wanneer je een auto koopt en deze op naam zet, dan is het noodzaak dat je zo snel mogelijk een autoverzekering afsluit. Dit dekt jou niet alleen tegen onbetaalbare schade, maar is ook verplicht. Wanneer je geen autoverzekering afsluit ziet de RDW dit in het systeem en krijg je binnen de kortste keren een flinke boete van 400 euro voor onverzekerd rondrijden. Sterker nog ook wanneer jouw nieuw auto niet eens op de openbare weg komt moet deze verzekerd zijn. De boete van het RDW kan oplopen tot 1200 euro per jaar, dit is veel meer dan een goedkope autoverzekering. Jouw auto direct verzekeren bij een betrouwbare en voordelige maatschappij doe je via Overstappen.nl

De goedkoopste autoverzekering is voor iedereen anders

Overstappen.nl is geen verzekeringsmaatschappij, het is een vergelijkingssite waar maar liefst 28 verschillende autoverzekeraars bij zijn aangesloten. Het afsluiten van een autoverzekering is maatwerk. Wat voor jou een goedkope autoverzekering is, hoeft voor jouw buurvrouw helemaal niet de goedkoopste te zijn. Dit komt omdat de autoverzekeraars bij het bepalen van hun premie kijken naar een aantal risicofactoren en daarbij verschillende voorwaarden hanteren.

Wat zijn de factoren waarmee een autoverzekeraar de premie berekent?

Wanneer je een jonge onervaren bestuurder bent, dan heb je volgens de verzekeraars meer kans om schade te rijden. Je rijdt in hun ogen ook sneller schade wanneer je vele kilometers op de weg zit of een grote dure auto rijdt. Daarbij kan ook je woonplaats een risico vormen. Is er in jouw wijk veel overlast, vandalisme en autodiefstallen? Dan wordt jouw premie helaas wat duurder dan wanneer je in een afgelegen dorpje woont waar nooit wat gebeurd. Al deze factoren bepalen dus jouw premie. Echter hoeven deze factoren niet perse te zorgen dat je premie hoger wordt, sommige autoverzekeraars willen juist bepaalde doelgroepen aantrekken en maken daarom de voorwaarden van hun autoverzekering gunstig voor bijvoorbeeld jonge mensen of mensen die heel veel kilometers rijden.

De vergelijker helpt je zoeken naar de beste en voordeligste autoverzekering

Via de vergelijker op overstappen.nl worden daarom niet alleen je persoonlijke gegevens gebruikt om de premie te berekenen. De vergelijker kijkt ook direct of bepaalde verzekeraars gunstige voorwaarden hanteren voor jou of jouw auto. Binnen enkele minuten heb jij een overzicht van autoverzekeraars die jou een goede autoverzekering kunnen bieden voor een mooie prijs. Het is mogelijk om dan direct je autoverzekering te regelen zodat je in nog een uur veilig en verzekerd de weg op kunt gaan.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *