Naamsbekendheid vergroten door flyers drukken

25 Nov 2020 2 min read No comments Blog
Featured image

Wanneer je kiest voor flyers drukken dan kun je op een gemakkelijke en tevens voordelige manier jouw naamsbekendheid vergroten. Je naamsbekendheid vergroten is tenslotte heel erg belangrijk om te groeien met je onderneming en mensen je daardoor ook steeds beter kunnen vinden en tevens herkennen. Het hebben van flyers om ergens neer te leggen of uit te delen biedt dus veel voordelen, naast naamsbekendheid heeft het namelijk meer voordelen.

Benieuwd naar die voordelen en alle belangrijke informatie over flyers drukken voor je onderneming. Lees dan hieronder verder.

Voordelen van flyers

Flyers drukken en bestellen heeft veel voordelen. Je kunt zelf de omgeving kiezen waar je ze wilt uitdelen. Zo verkies je natuurlijk een drukke winkelstraat boven een rustige winkelstraat, want daar zijn meer mensen te vinden die jouw bedrijf interessant kunnen vinden. Daarnaast kun je een flyer ook mondeling toelichten bij het uitdelen. Als mensen iets niet begrijpen kun je tijdens het uitdelen uitgebreid en tevens mondeling toelichten. Op deze manier bestaat de kans nog steeds dat ze naar je bedrijf komen. Als ze iets niet snappen zoeken ze wel naar één van je concurrenten.

Een derde voordeel is dus dat flyers drukken een relatief een goedkope manier voor het vergroten van de naamsbekendheid. Ben je bijvoorbeeld een beginnend ondernemer en heb je nog niet zoveel of helemaal geen omzet, dan is dit de perfecte manier om reclame te maken. Je bestelt een paar honderd/duizend flyers voor een spotprijs en begint met uitdelen op straat. Dit is tenslotte mooi meegenomen.

Enkele nadelen van flyers drukken

Natuurlijk zitten er ook aan flyers drukken enige nadelen. Het kost bijvoorbeeld erg veel tijd om deze flyers te ontwerpen. Tevens wanneer er een ontwerp is gemaakt is het ook nog zo dat de flyers verspreid moeten worden. In dit gehele proces gaat natuurlijk veel tijd zitten. Vooral van je eigen tijd. Dit is natuurlijk anders bij bijvoorbeeld een advertentie online of in een krant. Ook het ontwerp van een flyer moet eigenlijk perfect zijn. Als het ontwerp niet mooi of leuk is, zullen mensen sneller afhaken. Dit is meteen een slechte eerste indruk bij je potentiële klanten. Het is dus ook heel belangrijk om daarbij goed naar jezelf te kijken je skills op het gebied van ontwerpen. Je zou bijvoorbeeld een voorbeeld ontwerp kunnen maken en deze laten zien bij bekenden en die vervolgens eerlijk te vragen wat ze er van vinden.

Mocht je nu echt geen creatief inzicht hebben en weet je niet waar je moet beginnen? Dan is het aan te raden om iemand in te huren die daar wel een hele goede kijk op heeft. Dit bespaart jou tijd en daarmee tevens ook geld. Je kunt tenslotte beter iets in 1 keer goed inzitten in plaats van half bakken werk en je vervolgens weer iets opnieuw moet maken.

Flyers in combinatie met andere promotiematerialen

Flyers als promotiemateriaal kun je heel goed combineren met andere marketinginstrumenten. Denk bijvoorbeeld aan een folder of een poster die je kunt laten drukken. Van deze promotiematerialen samen kun je vervolgens een heel mooi geheel maken om op deze manier jouw naamsbekendheid te vergroten en om natuurlijk nieuwe klanten te werven.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *