Hoe zet ik direct marketing in 2023 in?

28 Mar 2023 2 min read No comments Blog
Featured image

Direct marketing is al jaren een effectieve manier van marketing. Bij direct marketing draait alles om het rechtstreekse contact tussen jou en je doelgroep. Of dat nou via een klassieke direct mailing, een directe e-mail, telemarketing, network marketing of sociale media is, het zijn allemaal krachtige tools om klanten te werven: het contact staat centraal. Maar welke andere factoren zijn belangrijk om jouw direct marketingcampagne tot een succes te maken in 2023? In deze blog gaan we het hebben over hoe je direct mail het beste kan inzetten.

Direct marketing inzetten via direct mail


Een goeie methode om direct marketing in te zetten in 2023 is om dat via direct mail te doen. Je kan het beste bij elke marketingactiviteit je doelstellingen vaststellen, dit doe je uiteraard ook bij direct mail. Dit doe je met hulp van de SMART methode. Na deze stap moet je ook je doelgroep specificeren, het is een cruciaal onderdeel voor het inzetten van de direct marketing en het succes ervan. Beschrijf je doelgroep zo specifiek mogelijk, denk aan de leeftijdscategorie, geslacht, beroep, interesse en hobby’s etc. Door dit allemaal langs te gaan krijg je een beter beeld van de persoon die jouw mailing gaat ontvangen, en zo is de kans dat de ontvangers jouw boodschap als relevant ervaren een stuk groter.

Door het specificeren van je doelgroep en het creëren van een concreet beeld van jouw ontvangers, weet je precies met welke problemen, irritaties en dergelijke hun rondlopen. En dat moet je dan weer gebruiken aan het begin van jou direct mail. Als je dit doet dan zal de lezer de boodschap waarschijnlijk verder willen lezen, omdat je precies benoemd waar diegene last van heeft. Dit is een handige manier om direct marketing in te zetten in 2023.

Wees relevant met direct marketing!


Natuurlijk besteed je veel zorg en aandacht aan de inhoud en vormgeving van je direct marketing campagnes. Dan zou het zeker zonde zijn als je uiting terechtkomt bij personen waarvoor je product of dienst niet relevant is. Wat moet een huishouden zonder kinderen met een speciale reisaanbieding tijdens de schoolvakantie, of wat moet een persoon zonder tuin met een grasmaaier? Eén van de grote voordelen van direct marketing in 2023 is de mogelijkheid om gericht te communiceren met je doelgroep. Hier moet je slim gebruik van maken, want dit speelt zeker in je voordeel. Ook vermindert dit ergernis bij de ontvangers en bespaart onnodige porto- of telemarketingkosten. Direct marketing 2023 is een zeer succesvolle methode voor het werven van nieuwe klanten, als je het op de juiste manier inzet.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *