Hoe kies je de beste crosstrainer voor je thuis?

21 Mar 2023 2 min read No comments Blog
Featured image

Een crosstrainer is een mooie aanvulling op elke thuisgym. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een loopband zijn er geen schokken en andere harde bewegingen. Daardoor is een crosstrainer beter voor je gewrichten dan andere apparaten. Daarnaast biedt het een effectieve training voor je hele lichaam. Of je nu net begint of een doorgewinterde fitnessfanaat bent: hier zijn vijf tips om je te helpen de beste crosstrainer voor je thuisgym te kiezen.

Denk na over je budget

Cross trainers kunnen variëren van 300 euro tot meer dan 2000 euro. Bedenk wat je bereid bent uit te geven aan een toestel en zoek er dan een die binnen dat budget past. Houd er rekening mee dat duurdere toestellen meestal betere functies hebben, zoals een instelbare staplengte en hellingsniveaus, zodat je meer uit je trainingen kunt halen.

Controleer de gewichtslimiet

Als je een crosstrainer koopt voor iemand anders, hou er dan rekening mee dat ze een andere lengte en een ander gewicht hebben dan jij. Verschillende modellen hebben verschillende gewichtslimieten, dus zorg ervoor dat iedereen die hem wil gebruiken dat veilig en comfortabel kan doen.

Informeer naar de garantieregeling

Veel bedrijven bieden garanties op hun crosstrainers, dus als er tijdens de levensduur iets misgaat, repareren ze het gratis of vervangen ze het helemaal. Controleer bij het bekijken van modellen welke garanties er zijn en kies er een die het beste bij je behoeften past.

Probeer het uit voordat je de crosstrainer koopt

Probeer, indien mogelijk, het model dat je wilt kopen uit voordat je je er volledig op vastlegt – zo kun je ervoor zorgen dat het comfortabel aanvoelt en goed werkt voordat je er geld aan uitgeeft. Niet alle winkels staan dit toe, maar als dat wel het geval is, maak er dan gebruik van.

Lees reviews online

Klanten die een product hebben gekocht en gebruikt, plaatsen vaak reviews online die nuttig kunnen zijn bij het beslissen welk model het beste voor je is – lees deze zorgvuldig en houd rekening met eventuele problemen die andere mensen hebben gehad bij het gebruik ervan. Zo weet je zeker dat het model dat je kiest betrouwbaar is en je niet na een paar keer gebruik in de steek laat.

Conclusie

Bij het zoeken naar een crosstrainer voor je thuisgym zijn er veel dingen om rekening mee te houden, maar door rekening te houden met de bovenstaande vijf tips moet het lukken om een passende crosstrainer te vinden. Hou je in elk geval aan je vooraf bepaalde budget tenzij je een goede reden heb om hier bij nader inzien toch vanaf te wijken. Je zou de eerste niet zijn die later toch spijt heeft dat ze over het budget zijn heengegaan dat ze zichzelf in eerste instantie hadden gesteld. En zorg er verder aan de hand van de andere tips voor dat je een kwalitatief goed model koopt.

Bron: www.tunturi.com/nl

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *