Hoe helpt loopbaancoaching jou?

oktober 12, 2021 | Blog | 0 Comments
  • Hoe kan ik doorgroeien in mijn huidige functie?
  • Hoe haal ik meer uit mezelf in mijn functie?
  • Hoe krijg ik weer plezier in mijn werk? Hoe zorg ik voor een betere balans tussen werk en privé?
  • Hoe pak ik het aan als ik voor mezelf wil beginnen?
  • Hoe functioneer ik effectiever of versterk ik mijn zelfvertrouwen?
  • Hoe neem ik een volgende stap die echt bij mij past?
  • Heb jij jezelf wel eens één of meerdere van deze vragen gesteld?
  • Of misschien herken jij jezelf in een van deze situaties: Je talenten worden te weinig aangesproken,  Je merkt onvrede bij je leidinggevende over jouw functioneren en jouw capaciteiten sluiten niet langer aan bij veranderende functie-eisen.

Loopbaancoaching helpt jou

Loopbaancoaching helpt je ontdekken hoe je verder wilt in je werkleven en hoe je dit kunt realiseren. Soms gaan loopbaanvragen over stagnerende ontwikkeling of een verlangen naar een nieuwe koers. Soms ook ligt de nadruk meer op persoonlijke issues in werk zoals de balans tussen werk en privé, of steeds minder plezier in het werk ervaren.

Loopbaancoaching is een proces van reflecteren, inzichten opdoen en perspectief opbouwen. Hoe dat  precies in zijn werk gaat, dat is voor iedereen anders. Daarom zijn onze trajecten altijd maatwerk.

Samen met je loopbaancoach breng je jouw persoonlijkheid, talenten en competenties in kaart. Dit helpt ook eventuele knelpunten in jouw functioneren beter te begrijpen. Dat kan met een test, maar bijvoorbeeld ook aan de hand van een biografische opdracht. Inzicht in (soms onbewuste) drijfveren helpt je ontdekken waar je echt energie van krijgt, maar ook waardoor je ontwikkeling misschien stagneert.

Jouw koers helder voor ogen

De inzichten uit dit zelfonderzoek helpen je helder krijgen hoe jij het best tot je recht komt in werk. Met hulp van je coach formuleer je jouw doelstelling en maak je een plan om dat doel te realiseren. Aan het einde van het traject heb je jouw koers helder voor ogen. 

Loopbaancoaching bestaat meestal uit 10 tot 15 uur begeleiding, met een doorlooptijd van circa 3 maanden. Als dat je beter uitkomt, kun je de begeleiding ook over een langere periode spreiden. Bij afronding heb je een helder doel en de tools om dat doel te realiseren. Daar kunnen we je uiteraard ook bij helpen. Loopbaanpoort.nl ondersteunt je dan bijvoorbeeld bij effectief solliciteren en netwerken, of het opzetten van je eigen onderneming. Zodat jij zo snel mogelijk met plezier en energie aan het werk bent!

Kort samengevat: wat levert loopbaancoaching jou op? Je krijgt inzicht in je persoonlijke waarden en drijfveren-Jouw talenten, kwaliteiten en valkuilen (her)ontdekken-Zelfkennis en duidelijkheid over welk werk echt bij jou past-Vertrouwen in je keuzes en tools om die te realiseren-Motivatie en energie om actief verder te bouwen aan je loopbaan

LEAVE A REPLY

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*