Epoxygietvloeren, op deze voordelen kun je rekenen

22 Nov 2022 2 min read No comments Blog
Featured image

Wanneer je regelmatig in verschillende woningen of bedrijfspanden naar binnen stapt zal je tot de vaststelling komen dat er daar steeds vaker zogenaamde epoxygietvloeren in terug te vinden zijn. Voor dergelijke vloeren geldt dat ze tegenwoordig kunnen rekenen op een geweldige populariteit en dat als gevolg van een groot aantal verschillende redenen. In eerste instantie springen uiteraard vooral de naadloze eigenschappen van een dergelijke vloer in het oog. Deze zorgen ervoor dat ze niet alleen zeer hygiënisch is, maar bovendien ook nog eens eenvoudig schoon te maken. Dit zijn echter slechts enkele van de vele interessante voordelen waar je bij deze vloer op kan rekenen. Meer weten? Dan dien je vooral ook de onderstaande informatie verder door te gaan nemen!

Hoe solide zijn epoxygietvloeren precies?

Epoxygietvloeren staan er in de praktijk om bekend behoorlijk solide te zijn. Dit betekent concreet dat ze bestand zijn tegen slijtage. Dat is echter niet alles. Daarnaast geldt voor deze vloeren immers ook dat ze ontzettend stevig en daardoor stoot- en slagvast zijn. Heel wat mensen zijn verder van mening dat het zomaar interessant kan zijn wanneer een vloer de beschikking heeft over antislip eigenschappen. Als jij één van deze personen bent zal het ongetwijfeld goed doen om te weten dat ook dergelijke eigenschappen bij een epoxygietvloer van toepassing kunnen zijn.

In welke stijlen en afwerkingen kan je ze laten realiseren?

Wanneer je graag één van de verschillende epoxygietvloeren op de markt wenst aan te schaffen en te laten realiseren in je woning zal je tot de vaststelling komen dat er best een aantal verschillende mogelijkheden bestaan. Om te beginnen zijn er natuurlijk de twee verschillende type epoxygietvloeren die er bestaan. Dit gezegd hebbende zal je in de praktijk eveneens kunnen vaststellen dat er een keuze kan worden gemaakt uit ontzettend veel verschillende kleuren. Veel mensen schrikken er een beetje van, maar zo goed als alle RAL-kleuren zijn een mogelijkheid.

In het verleden werd er niet zelden gedacht dat het realiseren van een epoxygietvloer slechts mogelijk was in één bepaalde kleur. Tegenwoordig weten we dat, dat niet correct is. Tegenwoordig is het dan ook zo dat een dergelijke vloer in de meest uiteenlopende stijlen kan worden gerealiseerd. Dit betekent concreet dat, ongeacht het interieur waarover je beschikt, het altijd een absolute aanrader kan zijn om ervoor te kiezen om een dergelijke vloer te overwegen.

Zijn epoxygietvloeren te combineren met vloerverwarming of niet?

Een belangrijke vraag die vaak opduikt in de praktijk is of epoxygietvloeren gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming. Heel wat mensen zijn immers op zoek naar mogelijkheden om afscheid te kunnen nemen van de radiatoren die hun interieur ontsieren. Dat is begrijpelijk, maar helaas is het niet aangewezen om gebruik te maken van vloerverwarming bij een epoxygietvloer. Dit hoeft evenwel niet meteen een zeer groot probleem te betekenen, integendeel. Het is namelijk verder wel zo dat je kan kiezen voor een ander type gietvloer, namelijk deze van polyurethaan. Deze is iets duurder, maar valt in de praktijk perfect te combineren met vloerverwarming. Dit kan dus ook voor in jouw woning zomaar een te overwegen alternatief zijn.

Voor jouw nieuwe vloer kies je natuurlijk voor G-vloeren.nl.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *