Blootvoets of op schoentjes?

16 Jun 2020 3 min read No comments Blog
Featured image

Het onderwerp baby schoenen en de gerelateerde vragen zullen misschien belanrijk voor z zijn.

Hoe gezond is blootsvoets lopen? Hoe zit het met babyschoenen? Wanneer hebben kinderen goede schoenen nodig?

In onze gids voor babyschoenen leert u alles over de eerste schoenen van uw kind en waar u op moet letten bij het kopen van kinderschoenen.

Blootsvoets lopen voor een gezonde voetontwikkeling
Het trainen van de voetspieren is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kindervoeten. Blootsvoets lopen bevordert en versterkt de voetspieren, want zonder de beschermende voetzool passen de voeten zich constant aan aan de oneffenheden in de vloer tijdens het lopen.

Spieren in de voet zijn nodig omdat ze de dwars- en langsboog aan de onderkant van de voet ondersteunen. Aan de andere kant, als de spieren verschrompelen, kan de kluis zinken. Verkeerde uitlijningen zijn het gevolg.

Laat uw kind zo vaak mogelijk binnen en buiten op blote voeten kruipen of rennen!

kleine kinderen zitten op blote voeten

Sokken zijn een goed alternatief
Afhankelijk van het weer en de situatie kunnen je nakomelingen natuurlijk niet altijd op blote voeten lopen.

Kousen zijn een goed alternatief omdat ze voldoende ruimte overlaten voor de voet en de kleine tenen niet vernauwen. Voorwaarde is wel dat de sokken niet te klein zijn, gemaakt van ademend katoen en dat je kind er niet mee uitglijdt.

“ABS-sokken” met noppen zijn ideaal omdat er geen risico op uitglijden bestaat.

Welke schoen en op welke leeftijd?
Blauwe loopstoeltje voor peuters Als je kind kruipt, moet je voor zijn eerste babyslofjes zorgen.

Leren kruipschoenen zijn ideaal voor beginners omdat ze zich perfect aanpassen aan de voet, zacht zijn, maar toch de voet en tenen beschermen.

Loopstoeltjes zijn vanaf de eerste stap zinvol, omdat ze de kindervoeten meer grip geven en de zool wat dikker is dan bij kruipschoenen.

Je kind heeft alleen de juiste kinderschoenen nodig bij veel buitenactiviteiten en op de speelplaats en het is al mogelijk om langere afstanden te lopen.

Tips voor het kopen van schoenen
Kinderschoenen moeten perfect passen, dat is het allemaal, en als je van tevoren goed geïnformeerd bent, zal het kopen van schoenen voor je kind veel gemakkelijker voor je zijn. Let op deze punten:

Baby- en peutervoeten moeten minimaal elke 3 maanden professioneel worden gemeten in de schoenenwinkel. Vergeet niet dat beide voeten gemeten moeten worden.
Ondanks goede metingen is de controle beter: maak voordat u uw schoenen koopt een klein sjabloon van de voeten van uw kind van karton (plus 1,5 centimeter lang). De uitgesneden sjabloon moet probleemloos volledig in de schoen in de winkel kunnen worden gestoken.
Een goed passende schoen biedt ondersteuning voor de voet van het kind, maar vormt geen vernauwing van de tenen: de binnenschoen moet daarom een ​​centimeter langer zijn dan de voet en het teengedeelte moet breed en hoog genoeg zijn zodat de tenen niet worden samengedrukt.
Neem de tijd om het te proberen! Uw kind moet niet alleen in schoenen zitten, er moet ook iets rondlopen in de winkel.
Kinderschoenen moeten licht en elastisch zijn – net zoals de kindervoeten zelf zacht en flexibel zijn. Daarom hebben goede kinderschoenen een rekbare zool en zijn ze voorzien van een ondersteunend voetbed.
Schoenen moeten passen bij de voetvorm van uw kind: smalle voeten hebben strakkere schoenen nodig, sterke voeten hebben meer schoenen nodig.
Verontreinigende stoffen hebben in hun kinderschoenen niets verloren. Hoogwaardige en veerkrachtige materialen zorgen voor een lange levensduur van de schoenen en gezonde voeten.
Gevaar door verkeerd schoeisel
Kinderschoenen van kunstleer of plastic kunnen ervoor zorgen dat kindervoeten gaan zweten en vochtig worden. Dan zijn de voeten vatbaar voor voetschimmel.

Bij de geboorte zitten alle zweetklieren al op hun plaats in de voet. Dus een baby heeft er evenveel als een volwassene – alleen samengedrukt in een veel smallere ruimte. Daarom hebben zelfs de allerjongsten de neiging zwetende voeten te hebben.

Schoenen die niet goed passen, leiden tot onnatuurlijke en ongezonde teenposities. Het kind rent niet meer op natuurlijke wijze omdat de bewegingen veranderen – dit kan later leiden tot schade aan de knie en heup. Verkeerde uitlijning van de rug kan ook het gevolg zijn.

Schoenen mogen daarom niet te klein of te groot zijn: als de schoenen te klein zijn, kunnen de voeten verkeerd uitgelijnd zijn, als ze te groot zijn, zullen de tenen van uw kind krampen om een ​​betere grip in de schoen te vinden. Maak geen compromissen bij het kopen van babyschoenen, je kind zal je er later voor bedanken.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *